Blog

Így érdemes kezelni a párkapcsolati konfliktusokat

A párkapcsolati konfliktusok kezeléséről beszélgettünk a Fem3 Micsoda nők adásában: hogyan beszéljünk a problémákról? miért NEM szabad kompromisszumra törekedni? mi a helyzet akkor, ha az egyik fél elnyomja a másikat?

Tovább

Tapolyai Emőke Harmóniában című könyvéről

Megjelent Tapolyai Emőke Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel című könyve, amelyből egy tiszteletpéldányt kaptam, így hát leírom róla benyomásaimat.

Tovább

Mit tegyünk, ha máshogy gondolkodunk a házasságunkban?

Biztosan volt már Önnel is olyan, hogy a párja valamivel kapcsolatban teljesen máshogy gondolkodott, mint Ön. Máshogy látta a világot, és ami fontos volt Önnek, az neki egyáltalán nem volt fontos, vagy ami tetszett Önnek, az egyáltalán nem tetszett neki. Az ilyen különbségekből bizony szintén gyakran kialakulhat konfliktus. Természetesen nincs olyan, hogy két ember ugyanúgy […]

Tovább

Mit tegyek, ha a párom nem látja be, hogy hibázott?

Lehet, hogy Ön néha úgy érzi, hogy a kialakult konfliktusokat elsősorban a párja idézi elő saját hibáival, de ezeket nem hajlandó beismerni. Lehet-e ilyenkor tenni valamit azért, hogy beláttassuk a párunkkal, hogy hibázott? Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy mindenki csak saját maga képes arra, hogy a hibáit beismerje, hogy döntsön arról, hogy a jövőben […]

Tovább

Szüleink negatív véleménye a párunkról

Gyakran fordul elő, hogy egy szülő jó szándékból próbál hatni a gyermekére. „Nem eléggé iskolázott, keveset keres, túl kemény Veled, nem tisztel, kihasznál!” És még ehhez hasonló tanácsok tömkelegét kénytelenek sokan végighallgatni. Mit gondol, ezek a feszültségeket eltüntetik vagy inkább gerjesztik egy kapcsolatban? Hát igen.

Tovább

Második rész: Irányít, és érzelmileg zsarol az anyósom! Mi a megoldás?

A cikk első részében áttekintettük, hogy mi az érzelmi zsarolás lényege, és hogy mi húzódhat meg a hátterében. Ennek felderítésére egy leegyszerűsített modellt javasoltam. Emlékeztetőül újra bemutatom a triádikus kapcsolati modell dinamikáját.

Tovább

Irányít, és érzelmileg zsarol az anyósom! Mit tegyek?

Ez egy nagyon-nagyon nehéz kérdés. Mielőtt tippeket adnék, szeretnék egy kicsit belemenni a az ilyen kapcsolat dinamikájába, hogy megértsük mi, miért és hogyan történik. Szeretném leszögezni, azt a személyt lehet érzelmileg zsarolni, aki hagyja magát, mert nem ismeri fel, hol ér véget az irányító személyisége és hol kezdődik a sajátja. Valószínűleg a párunk az igazi […]

Tovább

Anyós hatása a párkapcsolatra

Rengeteg anyósos viccet ismerünk, amelyek mind arra, vannak kihegyezve, hogy párunk anyja mennyire negatívan befolyásolja életünket. De vajon ez tényleg így van? Egy anyós mindig csak átok lehet a párkapcsolatban? Remélem, hogy cikkemmel sikerül rávilágítanom, hogy ez nem feltétlenül van így, sőt bizonyos esetekben az anyós lehet áldás is.

Tovább

Anyós típusok II.: idegesítő, elviselhetetlen, gonosz anyós

  Legutóbbi cikkeimben egy pár hasznos gondolatot adtam már, de lehet, hogy egyik sem vált be, mert az az alapvető probléma, hogy anyósunk roppantul idegesítő. Nem bocsátkoznék elemzésbe, hogy mi lehet idegesítő anyósunkban, mert ez mindenkinek magáról szól, a saját érzékeny pontjairól. Mégis megpróbálok néhány színes használati utasítást adni, hogy ilyenkor mit lehet tenni.

Tovább

Anyós típusok I.: nemtörődöm anyósok

Sokaknak az okoz problémát, hogy az anyósa túlságosan beleszólt a gyerekének életébe. De mi van akkor, ha nekünk pont egy olyan anyósunk van, akit nem érdekel senki és semmi? Nem tudom, melyik szituáció a jobb, amikor anyósunk mindenbe beleüti az orrát vagy éppen semmibe. Az ideális anyós valahol a kettő között van. Nem állít be váratlanul, […]

Tovább
1 / 21 oldal12345...1020...Utolsó »